Yeni Yönetmelik: Sağlık Sektöründe Atama Düzeni
1483 okunma

Yeni Yönetmelik: Sağlık Sektöründe Atama Düzeni

Kasım 27, 2024 14:18
Yeni Yönetmelik: Sağlık Sektöründe Atama Düzeni
0

BEĞENDİM






Sağlık Bakanlığı Atama Yönetmeliği Değişiklikleri

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde Değişiklikler

Resmi Gazete’nin 27 Ekim 2023 tarihli sayısında ‘Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ yayımlandı. Bu yeni düzenlemeye göre, sağlık personelinin atamalarında önemli değişiklikler gerçekleştirilecektir. Personel Doluluk Cetveli (PDC) doluluk oranına göre iller, her unvan ve branşta en yüksekten en düşüğe doğru A, B, C, D ve E hizmet gruplarına ayrılacaktır. Doluluk oranı en yüksek olan ilk 15 il A grubuna, takip eden 15 il B grubuna, 21 il C grubuna, 15 il D grubuna ve son 15 il ise E grubuna dahil edilecektir.

Eşit doluluk oranına sahip iller arasında, ‘Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Endeksi’ gibi kriterler göz önünde bulundurularak, doluluk oranı daha yüksek olan il seçilecektir. Ayrıca, istihdam edilen personel sayısı 200’ün altında olan ya da ülke genelinde PDC öngörülmeyen unvan ve branşlarda doluluk oranları farklı bir sisteme göre belirlenecektir. Bu gruplar doluluk oranına göre A, B, C, D ve E olarak sıralanacaktır. Hizmet grupları ise her iki ayda bir İstihdam Planlama Komisyonu tarafından belirlenerek Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilecek.

Hizmet Puanları ve Geçici Görevlendirmeler

Hizmet puanlarının hesaplanmasında ise, genel hayatı etkileyen olaylar sırasında (savaş, deprem gibi) görev yapan personele, bu süre zarfında en yüksek puanın yüzde 100 fazlası verilecektir. Afet bölgelerinde görev yapan personel, belirli şartlar altında geçici görevlendirmeler talep edebilecektir. Mazeretleri nedeniyle atanmış personel, mazeretinin sona erdiği tarihten itibaren eski görev yerlerine atanacak ya da tercih ettikleri yerlere geçici görevlendirme yapılabilecektir.

Boşanma davaları ile ilgili olarak, boşanma davası açılmış olan personel, belirli koşullar altında geçici olarak aile üyelerinin bulunduğu illere atanabilecektir. Bu durumdaki personel, her 6 ayda bir dava sürecini belirten belge sunmakla yükümlü olacaktır.

Engelli Yakınlarına Atama ve Aile Bütünlüğünün Korunması

Engelli yakınları olan personellere, engelli bireyin yerleşim yerine yerleştirme işlemleri yapılabilecektir. Bunun yanı sıra, devlet üniversitelerinde öğretim görevlisi olan eşler ile ilgili atamalar da daha kolay hale getirilmiştir. Ayrıca, eşlerin astlık ve üstlük sıralarına göre görev yerleri değiştirilecektir.

Şehit ve Malul Yakınlarına Atama

Şehit olan ya da görev gereği malul durumda olan kamu görevlilerinin eş ve çocuklarının atanma talepleri, belgelendirilmiş olmaları şartıyla değerlendirilecektir. Mazerete dayalı atama talepleri de, belirli durumlarda esnetilerek uygun yerleştirmeler yapılması sağlanacaktır.

Aile Bütünlüğü, Can Güvenliği ve Diğer Düzenlemeler

Aile bütünlüğünün korunması ve can güvenliği tehditleri durumunda yapılan atama düzenlemeleri de önem arz etmektedir. Personelin, kendisi, eşi ya da çocuklarının bulunduğu yerin can güvenliğini tehdit etmesi halinde, adli veya idari makamlarca verilen belgelerle attığı

En az 10 karakter gerekli