Ege Üniversitesi Rektörü: Yapay Zeka Modeli ile Güvenilir Sınavlar!
2493 okunma

Ege Üniversitesi Rektörü: Yapay Zeka Modeli ile Güvenilir Sınavlar!

Ağustos 14, 2024 08:01
Ege Üniversitesi Rektörü: Yapay Zeka Modeli ile Güvenilir Sınavlar!
0

BEĞENDİM

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektörlüğünün tamamına sahip olduğu Ege Teknopark’ın yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini belirtti. Prof. Dr. Budak, burada birçok yenilikçi girişime ev sahipliği yapıldığını vurguladı. Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörü olan Doç. Dr. Ozan Karaca liderliğindeki firmaların geliştirdiği yapay zeka modeli sayesinde online sınavların daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi ve ekibi tebrik etti.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Ozan Karaca, TÜBİTAK’ın yapay zekâ teknolojilerinde öncelikli Ar-Ge ve yenilik konularından biri olan E-öğrenme ve ölçme alanında yer alan yeni projeyi tanıttı. Bu proje sayesinde yükseköğretim kurumları, büyük ölçekli şirketler, e-öğrenme platformları, mesleki yeterlik dernekleri gibi kurumlar için sınav güvenliğini artıracak bir model geliştirilecek. Bu model, tamamen yerli ve özgün bir derin öğrenme yapay zeka modeli olacak ve kopya çekme gibi hilelerin tespit edilmesine olanak sağlayacak.

Doç. Dr. Karaca, eğitimde dijital dönüşüm sürecinde uzaktan güvenli sınavların önemine dikkat çekerek, kurumların küresel ölçekte yetenek havuzlarını genişletebileceğini ve yüksek güvenlikli sınavlar yapabileceğini belirtti. Ayrıca pandemi veya diğer olağandışı durumlar için kolayca uygulanabilecek bir teknolojinin geliştirilmesi fikrinin projenin temel noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da projeyi desteklediklerini ve ülkenin eğitim ekosistemine kazandırılacak bu teknolojinin önemine vurgu yaptı. Yerli ve özgün bir yapay zeka modelinin geliştirilmesinin hem eğitim hem de teknoloji alanında büyük bir adım olduğunu belirtti. Bu proje sayesinde güvenli sınav uygulamalarının artırılacağını ve özellikle uzaktan eğitim ve sınav sistemlerinin daha etkin hale geleceğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli