Besi OTB’ler ile Hayvansal Üretim Güçleniyor
1262 okunma

Besi OTB’ler ile Hayvansal Üretim Güçleniyor

Ağustos 8, 2024 04:39
Besi OTB’ler ile Hayvansal Üretim Güçleniyor
0

BEĞENDİM

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimde gıda arz güvenliğinin sağlanması için Besi Organize Sanayi Bölgeleri üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Bu bölgeler, kesintisiz üretim imkanı sunmakta ve güçlü altyapı sistemleriyle desteklenmektedir. Ayrıca, verimlilik ve sürdürülebilirlik amacıyla tasarlanmış olup sıfır atık ilkesine göre faaliyet göstermektedir. Besi OTB’ler, üretim sürecinin kontrol edilmesi, hijyen, kalite ve verim konularında avantajlar sağlamaktadır.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvansal üretim işletmelerinin belirli konulara odaklanarak bir araya getirildiği 9 Besi OTB’yi faaliyete geçirdiklerini açıklamıştır. Ayrıca, tüzel kişilik kazanan 22 Besi OTB’nin de faaliyete geçirileceğini belirterek toplam Besi OTB sayısını 31’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirmiştir. Besi OTB’ler içinde besi işletmeleri, sera işletmeleri, soğuk hava depoları gibi birçok birim bulunmaktadır ve bu bölgelerin hayvansal üretimi teşvik etmeyi amaçladığı vurgulanmıştır.

Bakan Yumaklı, Malatya’da faaliyete geçen Besi OTB’nin alt yapısının tamamlandığını ve 3 bin 128 dekarlık alanda 97 işletme parseli ve 5 sanayi parseli bulunduğunu açıklamıştır. Bölgenin 16 bin 700 baş hayvan kapasiteli olduğu belirtilmiş ve bölgede yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağı ifade edilmiştir. Malatya Besi OTB’ye yapılan alt yapı yatırımının miktarı 180 milyon TL olarak açıklanmış ve bölgenin kente, bölgeye ve ülkeye önemli katkılar sağlayacağı ifade edilmiştir.

Bakanlık, Besi OTB’lerin hayvansal üretimde verimliliği artırarak iç talebi karşılamaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya yönelik olduğunu vurgulamış ve bu bölgelerin modern hayvansal işletmelerin sayısını artırmayı hedeflediğini açıklamıştır. Besi OTB’lerin, tarım-sanayi entegrasyonunu geliştirerek markalaşma ve gelir artışı sağlamayı amaçladığı belirtilmiştir. Sonuç olarak, Besi OTB’lerin hayvansal üretimde önemli bir rol oynaması beklenmektedir ve bu sayede sektörde olumlu gelişmelerin yaşanması öngörülmektedir.

En az 10 karakter gerekli